Pustite je u disko!

Neke devedesete puste. Mrtav Kragujevac. Na jednoj lokalnoj TV stanici najavljuju gostovanje Modelsica. Zovem kumu.

– Ej, ajmo večeras da gledamo Modelsice?
– Koga?
Modelsice, bre.
– One prsate cice što otvaraju usta i vrte se oko mikrofona?
– Da.
– Ma, jel si ti normalan, bre? Oćeš neko da me vidi?!

I video nas je. Kumina koleginica s faksa, iako smo se iz predostrožnosti, budući je klub u pitanju bio u glavnoj ulici, sve prišunjavali uza zidove.

– Ma evo ništa, izašli malo da prošetamo – objašnjavala je kuma streljajući me pogledom.

Beše to ona prva postava. Iz koje se jedna udala za američkog a druga za ruskog milijardera. Za Nevenu tada nismo znali, samo za njenu sestru Ivanu, koja je posle tog nastupa u KG klubu za istu onu lokalnu TV stanicu izjavila da joj je „baš lepo u Zrenjaninu i da će rado ponovo da dođe”.

– Gospode bože – prevrnula je kuma očima – pa ona čak ne zna ni gde je!
– E, jebi ga sad, kad je neko lep što mora da je i pametan? Ljudi preteruju.

Gledajući iz ove perspektive, ma ni u ludilu ne bih pomislio da će njih dve iz ove postave da menjaju vile po najprestižnijim svetskim lokacijama, sve idući iz jedne u drugu, da odmore od šopinga na prethodnoj …

Sećam se intervjua u nekim žutim novinama gde Sandra Modelsica, sada Meljničenko, objašnjava kako će nakon venčanja da ide na odmor na Maldive-Sejšele-il tako nešto rajsko da „odmori od napornih priprema”, jer biranje cveća, salveta i menija izazivaju stres i umor.

Mislite šta hoćete, al ova vrsta mentalne razmagljenosti kod mene budi poštovanje. Ja i Sandra smo, iz te mondenske perspektive, sada komšije. Ja bih banuo na kafu, zemljaci smo, a i znam pelene da menjam, jer nedavno je postala mama, mašala … ali sad je lakše banuti u Pentagon nego kod nje.

Nego, što se moje misli oko Modelsica roje? Vest o Neveni Modelsici u novom sazivu srpske skupštine me je, pa onako, baš obradovala. I to ne sa zadrškom kao kad je pre neki mesec Nikolić pobedio Tadića a ja samog sebe iznenadio što sam to primio kao prvu dobru vest iz Srbije još od pitaj boga kad, pa sve samom sebi govorio – „daj oladi, Toma, čoveče, Tomaaaa, alo?!?!” al zalud, srce zlurado zbog Tadića, Trivijanke i ekipe.

zgodna-poslanica-nevena-adzemovic-na-plazi-1338336661-168620Šta će Nevena tamo da radi, sem što će privlačiti kameru na svoj dekolte, što u situaciji gde ste prinuđeni da gledate poluzakunjale, od jeftine skupštinske sarme zadrigle poslanike, nije uopšte mala stvar, i na koji će način da doprinosi skupštinskoj raspravi, savršeno me ne zanima. U prilikama u kojima je Dilkić opet na nekom položaju a Krkobabić ministar rada (zašto ne sporta i omladine?) meni je potpuno besmisleno da vodim raspravu o Neveninom eventulanom učinku. Alal joj ta poslanička plata. Meni je dovoljno već i to što je jedna rasna lepotica u Srbiji ušla u parlament umesto da je čučala u kuloarima čekajući da je neka zadrigotina od dnevnice za put i benzin izvede na ručak. Ako se devedesete vraćaju (mada, kad su pa otišle?) nek budu na Neveninim štiklama.

Go, Nevena, go!

Ja prosto ne verujem komentare koje čitam povodom njenog ulaska u parlament. I, ne, ne radi se o seksizmu, što je najgore. Lakše bi bilo da je seksizam! Seksizam je zaobišao, primera radi, Trivijanku, kojoj se od laganja kolagen deformisao na nivo metafore Eve Ras. Zaobišao je Aleksandru Janković, oblajfanu hrišćanku u miniću koja vatreno zbori protivu pedera, al se oglušuje o apostolske preporuke o ostajanju kod kuće i saginjanju glave u društvu muškaraca. Zaobišao je i Čomić, valjda jer nema dekolte. I da ne nabrajam …. Jebote, kad pomislim da je u skupštinu mogla da uskoči i Bobić Mojsilović! Eno je neki dan za Blic komentariše kako je Novi svetski poredak Madonni okrenuo leđa jer je matora a inače je „godinama finansirao njeno promovisanje satanističke mode” (?!?!)

Budite spokojni. Nevena nije ovoliko glupa. Ja vas u to uveravam. Za ovoliku količinu gluposti potrebno je školovanje. Što bi u narodu rekli, nema budale do školovane budale. Pa evo vam Saša Milenić. Kad se skupštinska kupola nije urušila od njegovih lupetanja, neće ni od Neveninih štikli.

Pustite je u disko, hoću reći, skupštinu … Ona će u čitavom mandatu, evo prorokujem, biti jedina vredna gledanja.

Post skriptum …

Mnogo je komentara na račun srpske himne kojoj niko ne zna reči … Nisam ni ja baš presrećan, em sam ateista, em je pravda na koju se u njoj poziva ljudska a ne božanska kategorija. Al moja je, pa ćutim. Ako ikad dođe do biranja nove, uzmite u razmatranje Noć je vedra nad Srbijom. Poslušajte stihove, ja vas molim:

Noć je vedra nad Srbijom
Pod kapom pustom nebeskom
I kao da smo sami mi
Na svetu ovom ostali

Novo jutro dolazi
Šta nam ono donosi
Gde smo se zaputili
O ljubljeni moj, rođeni

Zora je na istoku
I novi dan nam donosi
A mi još više sami smo
O ljubljeni moj, rođeni …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s